Fascinerend filmpje van de eerste echte vliegende auto

Een vliegende auto of is het eerder een rijdend vliegtuig? Volgens de makers is het geen van beiden. Ze hebben niet geprobeerd een auto te laten vliegen of een vliegtuig te laten rijden. Ze hebben iets nieuws gemaakt. Er is een prototype en het werkt: het prototype kan vliegen door de lucht, en rijden over de weg. Kijk maar op de promotiefilm.  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  De eerste vliegende auto was de Pal-V. Een prototype daarvan vloog al in 2012.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/PAL-V

 2. kletsmajoor

  Leuk, maar wel een typisch compromisproduct. Hij rijdt niet erg goed en hij vliegt ook niet erg goed. Afgaande op het filmpje lijkt het op de weg een kwetsbaar en onhandig ding. Vliegend lijkt hij maar net genoeg vermogen te hebben om in de lucht te blijven. Er zijn nog wel wat verbeteringen nodig, denk ik.

  Maar welk gat in de markt gaat dit vullen? Waarom extra gewicht (opvouwmechanisme, grote wielen, aandrijving, etc) meenemen om op de weg te kunnen rijden als je op elk vliegveld een huurauto kan regelen? De overgang van wegverkeer naar luchtverkeer en vice versa is eigenlijk best goed geregeld. En er is nog het alternatief van de kleine helicopter die vlakbij de eindbestemming kan landen. Dan hoef je helemaal niet te rijden.

 3. Glorix

  Het ziet er uit als een vreselijk onhandig ding. Bovendien kan hij niet verticaal stijgen of landen en is dus vreselijk onpraktisch.

 4. catchit64

  Een verschrikkelijk lelijke “Rich Boys Toy” die het helaas nooit zal halen omdat het geen vliegende auto is maar een voertuig die toevallig ook kan vliegen.
  Echt praktisch is ie niet, opstijgen en landen moet nog steeds op een start en landingsbaan en meer dan 2 personen krijg je er niet ingepropt.

  Kortom… skippen.
  (Zie je dat foute OPEL achtige logo op de neus… dan wil je er zeker niet in gezien worden)

Reacties niet toegestaan