Hier kun je allemaal last van krijgen als je te veel met je telefoon bezig bent

Huffington Post komt op basis van wetenschappelijk onderzoek met een rijtje mogelijke klachten die je oploopt als je te veel op internet zit en met je smartphone in de weer bent. 1. Je krijgt last van je rug doordat je je hoofd gebogen houdt als je op je mobiel kijkt. 2. Je hebt meer kans op puistjes, omdat je telefoon vol zit met bacteriën. 3. Blootstelling aan wifi vermindert mogelijk het aantal spermacellen bij een man. 4. Je kunt RSI oplopen van al dat verkrampt typen op een klein toetsenbordje. 5. Je krijgt zere ogen als je uren lang naar een scherm staart. 6. Te veel donkere tekst lezen op een lichtgevend scherm kan leiden tot pijn bij de slapen. 7. Je raakt gestrest van googelen op mogelijk ziektes,, maar ook van veelvuldig gebruik van social media. 8. Vlak voor het slapengaan op je mobiel bezig zijn, is slecht voor je nachtrust. 9. Er is mogelijk een verband tussen veel Facebooken en eenzaamheid. 10. Ga je minderen met internet dan kun je last krijgen van afkickverschijnselen. 11. Je hersenen veranderen van veel internetten. Welke gevolgen dat precies heeft is nog onduidelijk.    

Bron(nen):   Huffington Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  “Mogelijk” “je kunt” “onduidelijk”. Maar er wordt al el voor gewaarschuwd. De gevolgen van voedseladditieven zijn wel bekend. Smaakversterkers: Neurotoxisch vergif. Geraffineerd gehad vet: De oorzaak van nagenoeg alle hart- en vaatziekten. Glucosestroop: Voornaamste oorzaak van overgewicht.
  Interesseert niemand wat, als het maar goed smaakt.
  De gevolgen van veel smartphonegebruik zijn verre van bewezen, maar je vindt iedere dag wel ergens een waarschuwing.

 2. Windows 8

  “op basis van wetenschappelijk onderzoek” door WC-eend?
  “The result of the study was their new Gesture chair, designed to account for the way we interact with devices and technology.” jaja …

  Hey Janette, ik heb nog wat investeringen voor je. Gegarandeerde opbrengst 50% op jaarbasis.

 3. Apekool

  2 en 4 zijn specifiek voor de telefoon, de rest is van toepassing op de meeste computers of tablets.

Reacties niet toegestaan