Deze armband projecteert je smartphone op je arm

Geen lelijke Google Glass of grote smart watch, maar een subtiele armband, die een smartphone-scherm op je arm projecteert. Dat is de Cicret-bracelet van het gelijknamige Franse techbedrijfje. Het lijkt ideaal als je het leuke filmpje bekijkt, maar sommige kenners betwijfelen of het wel mogelijk is. De armband werkt met een ingebouwde picoprojector. Dat is een kleine mobiele beamer, die met een led-lampje het beeldscherm op elk gewenst oppervlak projecteert. Zo is het mogelijk om te scrollen, typen en bellen via de projectie. In het promo-filmpje is te zien hoe iemand een spelletje Fruit Ninja speelt op zijn arm. De video is in korte tijd al meer dan 4 miljoen keer bekeken. Het bedrijfje heeft de 700.000 euro die nodig is voor de ontwikkeling inmiddels bij elkaar. De armband moet in 10 verschillende kleuren verschijnen en met een opslagcapaciteit van 16 of van 32 GB. Maar sommige experts zeggen dat de picoprojector nog helemaal niet in staat is om een telefoonscherm te projecteren. Sander van der Heiden schrijft op website Emerce: 'Waarschijnlijk wordt het voorlopig niet meer dan een rubberen armband met een LED-lampje.' De makers zelf verwachten dat de armband aan het begin van de zomer van 2015 te koop is voor 300 tot 400 euro.

Bron(nen):   Newsweek      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Jammer dat de beelden in de video niet echt zijn. Motion tracking is nog niet helemaal wat het zijn moet in deze video, maar een veel beter alternatief dan dat onhandige lelijke brilletje van Google.

  2. kletsmajoor

    Ik zeg: FAKE! Kijk maar eens goed naar het filmpje. Ik geloof er niets van dat er zo’n groot, scherp en helder beeld kan worden geprojecteerd vanaf een punt slechts enkele millimeters boven je arm. Een arm is niet mooi vlak, niet egaal van kleur en veranderd steeds van vorm. Hoe werkt het bij mensen met een donkere huidskleur? Racisme! ;).

Reacties niet toegestaan