Facebook slaat je zoekgeschiedenis op en zo wis je die

Net als je webbrowser houdt ook Facebook precies bij wat je allemaal doet, zogezegd om toekomstige zoekopdrachten beter te kunnen voorspellen. Maar aangezien Facebook vaak automatisch open blijft staan, kunnen anderen vrij eenvoudig zien wie je allemaal hebt opgezocht (je geheime liefde, je ex). Wil je niet dat al je gangen tot het einde der tijden worden opgeslagen op het sociale netwerk, dan is het zaak om af en toe je zoekgeschiedenis te wissen. Dat doe je als volgt. 1. Ga naar het pijltje rechtsboven in de hoek. 2. Klik op 'activiteitlogboek'. 3. Klik links in de lijst op 'meer'. 4. Dan kies je bijna onderaan voor 'zoeken'. 5. Rechts in de hoek kun je je zoekgeschiedenis wissen.

Bron(nen):   De Morgen      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  En dan maar hopen dat het ook echt gewist wordt door Facebook. Ze kunnen de data ook alleen maar onzichtbaar maken voor jou terwijl Facebook zelf (en hun adverteerders) nog altijd jouw hele zoekgeschiedenis kunnen blijven doorzoeken.

  Dezelfde kanttekening gaat overigens op voor Google, Microsoft en al die andere bedrijven die internetdiensten leveren.

 2. harrr

  Ik heb geen facebook en dus ook die app niet, maar ik weet 100% zeker dat deze aktie alleen de lokale zoekgeschiedenis wist.
  Beetje naief om te denken dat het van de server gehaald wordt.
  Ook als je je profiel verwijdert blijft het gewoon op de server staan met vlaggetje “deleted=true”.

 3. Dead Silence

  Wat is Facebook?

Reacties niet toegestaan