Mark Rutte in top 10 meest invloedrijke wereldleiders op sociale media

Minister-president Mark Rutte behoort tot de tien meest invloedrijke wereldleiders op social media. Dat blijkt uit zijn Klout-score, een getal tussen de 1 en 100 dat is opgesteld door de Amerikaanse start-up Klout en aangeeft hoe invloedrijk je bent op de sociale netwerken. Klout berekent de score niet alleen op basis van het aantal volgers, maar kijkt vooral ook naar je activiteiten en je interactie met anderen op sociale media. Rutte heeft een relatief hoge score, omdat hij erg actief is op meerdere sociale media. Zo heeft hij 39.000 likes op Facebook, 341.000 volgers op twitter en 59.000 op Google Plus. Zijn berichten worden ook vrij vaak geretweet en geliket. Ter vergelijking: Merkel is alleen actief op Facebook en de Belgische premier Charles Michel heeft maar 29.000 volgers op Twitter en 10.000 likes op Facebook. wereldleiders    

Bron(nen):   NRCQ      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Twan

  Heb een tip voor die kwast: minder social media en meer je werk doen.

  • vandehoedenderand

   En als ie dat doet, gaat u natuurlijk roepen dat ie meer contact moet zoeken met de burger om de beruchte ‘kloof’ tussen volk en politici te dichten…

   De man werkt bijzonder hard overigens.

   (in antwoord op Twan)
   • Twan

    Laat ze eerst maar eens `regeren` als ze dat fatsoenlijk lukt zie ik wel weer wat ik ga roepen.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Dead Silence

    Hard werken wil niet zeggen dat je iets bereikt. Rutte is onzichtbaar, heeft geen regie en straalt geen vertrouwen uit. Niet capabel dus.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Windows 8

  “invloedrijke wereldleiders” en “sociale media” je moet zulke onzin maar durven schrijven

 3. vandehoedenderand

  Nederland is een twittergek landje. Niet alleen twitter. Wat het internet betreft scoren we sowieso bijzonder hoog wereldwijd gezien. Dit lijstje is onzinnig. Zoals wel vaker met lijstjes.

 4. marianne martens

  Meest invloedrijke wereldleiders in de sociale media en daar staat onze Mark bij. Gefeliciteerd, jongen, goed voor de a.s. verkiezingen waar iedereen zich warm voor loopt bv Buma, laf om Opstelten nu te bekritiseren( herinnert u zich Balkenende nog?, Samson, het volk zou hem weer niet begrepen hebben? De interne moersleutel is een 3/4 bij hem naar de verkeerde kant gedraaid. maar hij blijft zitten als er verlies is? Maar de eerste wedstrijd heeft onze o, zo vrolijke afbraakpremier gewonnen.

 5. Tim66

  Ik heb nog nooit zo,n eikel gezien,een incompetente vent die totaal niet door heeft hoe het de burger vergaat, lacht alles weg ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die deze fladrol serieus nemen ,deze niwit moet zo snel mogelijk weg wezen ik schaam me kapot dat deze vent onze minster president is het is een schoothond van de wereld,wel gecastereerd want ballen heeft hij niet!!!!

 6. Meneer Dick

  Wij mogen heel blij zijn met minister-president Mark Rutte. Hij is de allerbeste premier die Nederland ooit gehad heeft.

Reacties niet toegestaan