Google stopt met Google Glass

De slimme bril van Google, waar zoveel over te doen was, sterft een stille dood. De zoekmachine raakt de bril aan de straatstenen niet kwijt dus heeft het bedrijf de productie in ieder geval voorlopig stilgelegd. Het Explorer-programma, waarmee software-ontwikkelaars de bril konden kopen voor 1.500 dollar, wordt gesloten. Google beschouwt het project niet als een mislukking. Er is veel geleerd en een nieuw team gaat door met de ontwikkeling van een slimme bril voor consumenten. Maar een termijn voor een nieuwe versie wordt niet genoemd. Het grootste probleem van 'Google Glass' is dat mensen niet voortdurend met een lelijke bril willen rondlopen. Daarnaast waren er klachten over privacyschending. Bars en restaurants in Silicon Valley verboden de bril om die reden. Andere bedrijven hebben ook geprobeerd een slimme bril en andere draagbare technologie in de markt te zetten, maar tot nu toe met weinig succes.  

Bron(nen):   BBC      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  $1500,- voor iets waarvan de toegevoegde waarde onduidelijk is. Je kon op internet dan wel weer concurrenten vinden voor 200-300,-; maar daarvan was de inzetbaarheid en de ondersteuning onduidelijk. Je moet wel een enorme gadgetfreak zijn om aan zoiets onduidelijks meer als een paar tientjes uit te geven.

 2. Janneke van Vught

  Ik heb het ding een dag mogen testen via mijn werk maar ik was er toen al van overtuigd dat ze van mij nooit geld zouden krijgen om zo’n ding aan te schaffen. Zelfs nerds die op ons bedrijf applicaties ontwikkelen liepen er geen van alle warm voor. Wel goed dat een bedrijf als Google dit soort experimenten kan uitvoeren zonder om te vallen als het mislukt.

  • harrr

   Dat doet google inderdaad meer, rare projecten , geld zat he ..
   Maar ik had voor heel wat minder geld kunnen melden dat het nooit wat zal worden voor de consumentenmarkt.
   Professionele toepassingen lijken me evident (leger, chirurg, etc)

   (in antwoord op Janneke van Vught)

Reacties niet toegestaan