Handige gadgets om met je kat te communiceren

Krijg jij ook vaak geen hoogte van je kat? Staat hij bijvoorbeeld te miauwen voor de achterdeur, maar als je de deur open maakt wil hij niet naar buiten. Een Japanse gadget, de 'Meowlingual', kan je helpen om er achter te komen wat je kat nu echt wil. Volgens de ontwerpers kan de gadget ongeveer 200 'kattenwoorden' vertalen, 21 typen emoties interpreteren en 6 stemmingen peilen op basis van de bewegingen en het gedrag van een kat. Bovendien controleert het kleinood ook nog eens de gezondheidstoestand van je huisdier. En dat alles voor het bescheiden bedrag van €150,-. Daarnaast is er ook nog ‘Human-to-Cat’ vertaler, een app voor je smartphone, die het mogelijk maakt om je kat in zijn eigen taal aan te spreken. Je dicteert een zin en de app vertaalt die in gemiauw. De app is gebaseerd op 175 audio-opnamen van 25 katten en bevat ook 8 fragmenten die katten aantrekken, zoals vogelgeluiden en het geritsel van muizen. De applicatie is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. De ontwerper waarschuwt echter dat je niet moet aandringen als je kat niet goed reageert op de geluiden die de app produceert.

Bron(nen):   Sciences et Avenir      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  why?

 2. Vogelbeest

  Dus om “kats” naar “mens” te vertalen moet ik een apparaat van 150,- kopen, maar andersom kan met een gratis app? Ik wil een app die 2 kanten op werkt en hij mag maximaal 1,50 kosten.
  Anders wacht wel op cat.google.com. Die vertaaldiensten van google zijn gratis, en de advertenties staan mij niet in de weg.

 3. Twan

  Handig!

 4. FritsB

  Boekje van Rudy Kousbroek uitverkocht? “Wat moet ik zeggen en hoe zeg ik het in het Kats”.

 5. harrr

  Ik heb wel eens gelezen dat het IQ van kattenliefhebbers hoger ligt dan hondenliefhebbers…
  Als er kattenliefhebbers bestaan die 150 euro gaan ophoesten voor deze “gadget” dan ga ik toch ernstig twijfelen aan die IQ onderzoekjes……….

Reacties niet toegestaan