Facebook is boos op de EU en dreigt met straf voor gebruikers

Tech, AI, auto
woensdag, 29 april 2015 om 17:36
welingelichtekringen header 1
Facebook vindt het maar niets dat Europese landen vasthouden aan hun eigen privacy-wetgeving. Het sociale medium dreigt nu gebruikers te straffen door langzamer of helemaal geen nieuwe features meer uit te rollen in de EU.
Verschillende landen voeren op nationaal niveau onderzoek uit naar het privacybeleid van Facebook. Daar wordt het bedrijf een beetje moe van en daarom eist het nu dat de EU tot gezamenlijk beleid en onderzoek komt op het gebied van privacy-bescherming.
Facebook's Richard Allan, die over de Europese markt gaat, spreekt in de Financial Times van gefragmenteerde en inconsistente regelgeving. Allan is bang dat de Europese internetmarkt achterop raakt als er geen overkoepelend beleid komt.
Hij vindt het onzinnig dat Facebook door diverse Europese landen steeds weer onder de loep wordt gelegd, terwijl het sociale netwerk in vestigingsland Ierland al uitgebreid is onderzocht.
De EU wil eenduidig beleid gaan voeren ten aanzien van internetbedrijven. Rond 2020 moet er een gezamenlijke digitale markt zijn. Tot die tijd moet Facebook zich aan de huidige regels houden.
Bron(nen): Tweakers