Dit is waarschijnlijk het griezeligste idee van Google tot nu toe

Een gezellige knuffelbeer naast je op de bank, op je bed of in de kamer van je kinderen, maar wel eentje met priemende ogen, die je met camera's in de gaten houdt en tegen je praat om er achter te komen wat je wilt. Google heeft een patent aangevraagd op een robotbeer, die meerdere media-apparaten kan bedienen. Hij is specifiek bedoeld om het leven binnenshuis te vergemakkelijken. De beer maakt contact met de bewoners om hun voorkeuren te leren kennen. Hij zal als je het hem vraagt de tv aanzetten of het weerbericht vertellen. Ook zal hij langzaam ontdekken waar je allemaal van houdt om je zo nog beter van dienst te kunnen zijn. In theorie kan de beer van Google lichten, koelkasten, computers en andere elektronica met verbale opdrachten bedienen, zodat de meeste afstandsbedieningen overbodig worden. Met behulp van camera's kan de robot bepalen of de gebruiker oogcontact maakt. Hij praat dan terug en kan indien gepast zijn gezichtsuitdrukking veranderen. Het idee is dat gezinnen uiteindelijk meerdere beren in verschillende kamers in hun huis hebben.

Bron(nen):   The Independent      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kwikfit

  Met een rechtstreekse verbinding naar Google zeker.
  Big Brother.
  NOOIT van mijn leven.

  • Marianne martens

   Tja, had ook mijn naam ingegoogeld Maps, woonde op de Oosterbegraafplaats in Amsterdam. Lekker rustig. Probeer steeds van het google account af te komen. U heeft gelijk met NOOIT

   (in antwoord op kwikfit)
 2. Meneer Dick

  Maaaar …. wat is er nu griezelig?
  Volgens mij is het verhaal niet af; er zal wel iets ontbreken dat vermeld moest worden. Ik hoop dat de redactie dit artikel bijwerkt en verbetert.

 3. Dead Silence

  Terminatorbeer.

 4. Koper

  Domotica. Of we willen of niet, het “internet” weet straks alles van u. Nu kent men u al door en door via uw internetgebruik, uw verplaatsingen (mobiele telefoon), maar ze willen graag ook alles weten over uw energieverbruik (slimme meters), eetgedrag (slimme koelkasten), televisiegedrag (operating systems op tv’s) en lichaamsfuncties (wearables).
  Over een jaar of 25 is het te hopen dat privacywetgeving ons nog een beetje beschermd.

Reacties niet toegestaan