9 dingen die je moet weten over ‘the Internet of Things’

'The Internet of Things' (IoT) verwijst naar alle apparaten die verbonden zijn met internet, denk aan je telefoon, je televisie, maar ook je koelkast. Het IoT groeit in rap tempo. Toch weten mensen er maar weinig vanaf. Dus daarom 9 dingen die je volgens Forbes moet weten over the Internet of Things. 1. 87 procent van de mensen heeft de term Internet of Things nog nooit gehoord. 2. Pinautomaten worden beschouwd als een van de eerste IoT-apparaten. Al sinds 1974 zijn ze verbonden met internet. 3. Al in 2008 waren er meer apparaten dan mensen verbonden met internet. 4. Dit jaar zijn er bijna 5 miljard verbonden apparaten. Tegen 2020 zijn dat er volgens sommige experts 50 miljard. 5. Alles in ons huis zal binnenkort met internet zijn verbonden: de oven, de koelkast, de thermostaat. Een 'smart' keuken kan de voedingsmiddelenindustrie jaarlijks 15 procent besparen. 6. In 2020 zullen een kwart miljard auto's verbonden zijn met internet en ruim 10 miljoen kledingstukken. 7. Volgens schattingen van het McKinsey Global Institute levert het IoT de komende tien jaar 11 triljoen dollar op. 8. Over vijf jaar zullen er meer dan 6 miljard smartphone-gebruikers zijn. 9. De markt voor draagbare apparaten, zoals de smartwatch, is in 2015 met meer dan 200 procent gegroeid. Apple verkocht 3,6 miljoen Apple Watches.

Bron(nen):   Forbes      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  0. De apparaten die momenteel worden uitgebracht in deze categorie hebben tamelijk vaak een probleem met de beveiliging. Vaak is er niet of te weinig nagedacht door de fabrikanten over hoe om te gaan met gebruikersdata en de toegang daartoe. Een goed voorbeeld zijn de IP camera’s die mensen ophangen en gebruiken zonder een wachtwoord in te stellen, of welke over een onbeveiligde verbinding kunnen worden bekeken.

  • Blargh

   Het zijn de gebruikers die niet nadenken , big difference

   (in antwoord op Tegendraads)
   • Tegendraads

    Dat is lang niet altijd het enige probleem. Er zijn ook tich apparaten die gewoon data onbeveiligd versturen of die gewoon helemaal niet beveiligd zijn.

    (in antwoord op Blargh)
 2. Blargh

  “7. Volgens schattingen van het McKinsey Global Institute levert het IoT de komende tien jaar 11 triljoen dollar op.”
  Nee J@nette, je kan geen schatting voor de toekomst in de TT schrijven.

  • Melissa Sherman

   ‎‎‎

   .❝Exclusive Report:~Get Paid $25678 in 4 weeks on the web❞….A few days ago new McLaren F1 subsequent after earning 18,512$,,,this was my previous month’s paycheck ,and-a little over, $17k Last month ..3-5 h/r of work a day ..with extra open doors & weekly paychecks.. it’s realy the easiest work I have ever Do.. I Joined This 7 months ago and now making over $83, p/h..Learn More right Here….
   2tde………
   ➤➤➤ http://GlobalHomeEmploymentTopReportsFree/Get/$97hourly… ❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

   (in antwoord op Blargh)

Reacties niet toegestaan