Iedereen krijgt een beveiligingsbericht van WhatsApp: dit is wat het betekent

Een aantal mensen heeft al een beveiligingsbericht ontvangen van WhatsApp. De rest zal het een dezer dagen krijgen. “Voor berichten die u naar deze chat verzendt en de gesprekken die u maakt, wordt vanaf nu gebruikgemaakt van end-to-end encryptie. Tik hier voor meer informatie”, luidt de tekst. Maar wat betekent het precies?

Het houdt simpelweg in dat WhatsApp alle berichten zo heeft versleuteld dat alleen de zender en de ontvanger de berichten kunnen lezen. Ook WhatsApp zelf kan niet meer meelezen. Zo kan het bedrijf geen berichten doorspelen aan de overheid, mocht die erom vragen. Het zorgt er dus voor dat je privacy beter wordt beschermd.

De versleuteling is een antwoord op de zaak tussen de FBI en Apple, waarbij Apple werd gevraagd de telefoon van een van de daders van de aanslag in San Bernardino te kraken. Het bedrijf zei dat als het dat zou doen dit een gevaarlijk precedent zou scheppen en weigerde mee te werken. Uiteindelijk lukte het de FBI om zonder hulp de bewuste telefoon te kraken.

 

Bron(nen):   Metro