8 tips zodat je telefoon wél een hele dag meegaat

De batterij van je telefoon, het blijft een terugkerend probleem zonder goede oplossing. Wel zijn er tips die het leed een beetje verzachten, kleine trucjes waardoor je misschien net wél de dag doorkomt met je telefoon. Deze keer 8 tips speciaal voor Androidgebruikers.

1. GPS
Android gebruikt tegenwoordig gps, wifi en je mobiele netwerk voor locatiebepaling. Je bespaart energie door bij Instellingen > Beveiliging & Locatie > Locatie > Modus ‘alleen gps’ te activeren.

2. Locatiegeschiedenis
Als deze functie is ingeschakeld, houdt Google constant bij waar je bent. Ook dat kost veel batterij. Schakel het uit bij Instellingen > Beveiliging & Locatie > Locatie.

3. Facebook
De Facebook-app is de grootste energieverslinder op de meeste Androidtoestellen. Vervang de app voor een energiezuinige variant, zoals Metal for Facebook of Tinfoil for Facebook.

4. Achtergrond
Veel Samsungs hebben een amoledscherm. Daarbij verbruiken donkere kleuren minder energie dan lichte. Kies dus voor een zwarte achtergrond en de donkere modus van apps.

​5. Bluetooth
Schakel wifi, bluetooth en je hotspot uit als je ze niet nodig hebt. Vooral die laatste verbruikt veel energie.

6. Trillen
Zet de trilfunctie uit bij het typen. Het trilmotortje kost nodeloos veel batterij. Ga naar Instellingen > Geluid en dan ‘trillen bij tikken’ om de functie uit te schakelen.

7. OK Google
Ga naar de Google-app en dan naar Instellingen > Spraakinstellingen > OK Google detectie en schakel ‘altijd aan’ uit.

8. Widgets
Ook widgets zijn echte energieslurpers, omdat ze steeds verversen. Houd alleen de widgets die je echt interessant vindt op je telefoon en haal de rest weg.

 

Bron(nen):   RTL