Heb je soms even genoeg van al die WhatsApp-berichten? Deze functie biedt een oplossing

Door een stortvloed aan WhatsApp-berichten blijf je soms maar bezig met reageren. Ook op momenten dat dat helemaal niet uitkomt. Daar heeft Google nu een oplossing voor bedacht: Reply.

De zoekgigant experimenteert momenteel met de functie die is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Reply interpreteert de berichten die je ontvangt en bedenkt op basis van wat je eerder typte een antwoord. Dat kun je dan met één druk op de knop versturen. De functie gebruikt ook je locatie, favoriete vervoersmiddel en agenda dus als iemand vraagt hoe laat je er zult zijn, kan Reply de juiste tijd inschatten.

Er is tevens een ‘niet storen’-modus. Het geluid wordt dan automatisch uitgeschakeld en mensen die je een bericht sturen krijgen een melding dat je voorlopig niet kunt antwoorden. Zit er een dringend bericht tussen dan krijg je alsnog een melding. Reply moet je zo bevrijden van de druk om direct te antwoorden, maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat er straks alleen maar robots met elkaar aan het communiceren zijn.

Bron(nen):   Newsmonkey