Nederlandse vliegende auto volgend jaar te koop

Waarom zou je nog in de file gaan staan als je er ook over heen kunt vliegen? Dat moet de Nederlandse producent Pal-V hebben gedacht toen het deze vliegende auto ontwierp.

Directeur Robert Dingemanse presenteerde de combinatie van een auto en helikopter tijdens de internationale motorshow in Genève, die deze week plaatsvindt. Het toestel heeft drie wielen, twee zitplaatsen en een propeller. “Voor het eerst is het mogelijk dat je een vliegend vervoermiddel uit je garage rijdt, er mee opstijgt, naar een andere stad vliegt, daar weer verder rijdt en hem neerzet waar je wil,” vertelt CEO Dingemanse.

De Pal-V Liberty, zoals de vliegende auto heet, haalt een topsnelheid van 180 kilometer per uur, maar heeft wel een korte landingsbaan nodig om op te stijgen en te landen. Voor je in het toestel mag vliegen moet je daarnaast eerst een speciale opleiding volgen. Bovendien is het ding niet goedkoop. De aanschafprijs bedraagt een half miljoen euro. Maar dan vlieg je wel door de lucht in je eigen auto.

Vanaf eind 2019 is de vliegende auto te koop. Er zouden al veel geïnteresseerden zijn. Of je zomaar mag gaan rondvliegen door Nederland, daar is niet over gesproken.

Bron(nen):   RTL Nieuws