Is dit de telefoon die de iPhone X en Samsung S9 gaat verslaan?

Jarenlang kocht je óf een iPhone óf een Samsung. Dan kwam er heel lang niets en dan volgden er nog wat onbekendere merken. Maar er is een andere fabrikant die staat te trappelen om het stokje van de twee telefoongiganten over te nemen. En ja, die komt uit China. We hebben het over Huawei, die met de P20 Pro een waardige concurrent heeft gemaakt.

Om te beginnen heeft de Huawei P20 Pro drie camera’s aan de achterkant, waarvan de belangrijkste een resolutie van 40 megapixels heeft en de tweede camera drie keer kan inzoomen. Verder is de telefoon ongeveer even dik als de iPhone X, maar wel behoorlijk wat breder en langer. Het ontwerp is erg symmetrisch en de afwerking is mooi.

Net als de iPhone X heeft de nieuwste Huawei een inkeping bovenaan het toestel, waardoor het scherm bijna helemaal tot bovenaan doorloopt. Onderaan is het bezel wel iets breder dan bij Apples paradepaardje, maar dat heeft een functie: er zit een vingerafdrukscanner. Dat zie je tegenwoordig niet veel bij toestellen met een verlengd scherm. De P20 is bovendien eindelijk waterdicht. Daarmee liep Huawei eerder nog achter op Apple en Samsung.

Samenvattend lijkt de Huawei P20 Pro wat specificaties betreft een geduchte concurrent van de bekende merken, maar of we als merkvaste consumenten ook écht gaan overstappen is natuurlijk maar de vraag.

Bron(nen):   De Morgen