Samsung komt met revolutionaire, opvouwbare smartphone

Een mobiele telefoon die je op kunt vouwen, zodat het toestel een groter scherm heeft, maar minder ruimte inneemt. Er wordt al jaren over gespeculeerd en Samsung gaat het idee nu waarschijnlijk echt uitvoeren. De Galaxy X moet de eerste opvouwbare smartphone van de Zuid-Koreaanse tech-gigant worden.

De toelichting van Samsung op de jaarcijfers van 2017 suggereert dat de Galaxy X mogelijk nog dit jaar op de markt komt. Uit de aangevraagde patenten en prototypes blijkt dat het toestel meer oogt als een opvouwbare tablet. Probleem is nog wel de kwetsbaarheid van een dergelijk toestel. Als je het scherm opvouwt klappen de twee helften tegen elkaar aan. Daarom moeten de schermen mogelijk steviger worden.

Ander nadeel is dat de telefoon dikker en zwaarder wordt dan de toestellen die we nu kennen. Het scherm wordt immers veel groter. En als een telefoon eruit ziet als een tablet heeft hij wellicht ook het gewicht van een tablet. Daarnaast wordt de Galaxy X waarschijnlijk erg duur. Nieuwe schermtechnologieën zijn vaak behoorlijk kostbaar.

Ook zal het grotere scherm invloed hebben op de batterijduur, het geheugen en het ontwerp van het toestel. Samsung neemt dus een enorme gok met de Galaxy X en kan zich opmaken voor veel kritiek.

Bron(nen):   Business Insider