Waarom je beter niet je Gmail-adres invult bij Netflix

Als je een account aanmaakt op Netflix moet je een e-mailadres invullen. Voor veel mensen zal dat een Gmail-adres zijn. Maar dat is dus eigenlijk een heel slecht idee.

Hackers kunnen op slinkse wijze gebruikmaken van je creditcard zonder dat je het door hebt. Dat zit zo: Google herkent een punt in een e-mailadres niet dus wordt een mail automatisch doorgestuurd naar het adres zonder puntje (bijvoorbeeld jan.de.vries@gmail.com versus jandevries@gmail.com). Een crimineel kan een e-mailadres met puntje nemen en voor Netflix een tijdelijke creditcard of prepaidcard gebruiken. Als de kaart inactief wordt, stuurt Netflix automatisch een mail, die Google dan dus weer doorstuurt naar het adres zonder puntje. Zo kan diegene bij je creditcardgegevens komen.

Ingewikkeld verhaal, maar het overkwam IT’er James Fisher. Hij schreef er over op zijn website en adviseert om een andere e-maildienst te gebruiken dan Gmail. De meeste mensen vinden het een probleem van Netflix, maar volgens Fisher ligt het toch echt aan Gmail. Die zou een melding moeten versturen dat het opgegeven e-mailadres eigenlijk een punt bevat. De gebruiker kan dan aangeven of hij de mail wil ontvangen.

Bron(nen):   Newsmonkey