Treurig: “Ik wens dat de telefoon van mijn moeder nooit was uitgevonden”

Wat als een schooljuf aan haar klas vraagt welke uitvinding ze wilden dat er nooit was geweest? Dan krijg je dat een vijfde antwoordt met: de mobiele telefoon.

De Amerikaanse lerares Jen Adams Beason vroeg het haar klas van zeven- en achtjarigen en plaatste een van de antwoorden op Facebook. “Ik haat mijn moeders telefoon en ik wilde dat ze er nooit een had gehad,” schrijft een van de kinderen.” Een ander vertelt: “Ik vind de telefoon stom, omdat mijn ouders er elke dag mee bezig zijn. Een telefoon is soms een hele slechte gewoonte.”

De Facebook-post is inmiddels meer dan 250.000 keer gedeeld en roept veel reacties op. Zo schrijft een andere lerares: “We hadden een klassengesprek over Facebook. En alle leerlingen zeiden dat hun ouders meer tijd aan Facebook besteedden dan aan praten met hun kinderen. Het was een eye-opener.”

Een aantal ouders trekt het boetekleed aan en geeft in de reacties toe dat ze het lastig vinden om niet naar hun telefoon te grijpen als ze met hun kinderen spelen. “Het maakt me gek. Ik heb nu met mezelf afgesproken dat wanneer ik met mijn kind speel de rest kan wachten,” vertelt de vader van een tweejarige zoon.

Amerikaans onderzoek wees vorig jaar al uit dat bij de helft van de ondervraagde ouders de interactie met hun kind drie of meer keer per dag werd verstoord door hun telefoon.

Bron(nen):   BBC