Android-telefoons verzamelen tien keer meer info dan iPhones

Liefhebbers van privacy kunnen beter een iPhone nemen. Google verzamelt via besturingssysteem Android tien keer meer informatie over je dan Apple met iOS. Dat blijkt uit een studie van de Vanderbilt University.

Het gaat met name om de passieve informatieverzameling. “Zowel Android als Chrome sturen gegevens naar Google, zelfs wanneer de gebruiker helemaal geen interactie heeft met het toestel”, stelt de studie. “Onze experimenten tonen aan dat een slapende Android-telefoon (waarbij Chrome op de achtergrond actief is) in 24 uur tijd liefst 340 keer informatie over de locatie naar Google stuurt. Dat is dus gemiddeld 14 keer per uur.”

Dat Google weet waar je bent is niet zo gek, zeker niet als je je telefoon gebruikt. Wat wel opmerkelijk is, is dat Google ook al die gegevens krijgt toegestuurd als je telefoon niet actief is en dat gebeurt bovendien veel vaker dan gedacht.

De zoekmachinegigant is het niet eens met de resultaten en noemt de studie misleidend. Google zou niets doen met de data die worden ontvangen als je bent uitgelogd. Maar toch: wie zegt dat dat zo is en wie zegt dat het zo blijft. Hoe dan ook weet Google meer over je dan gedacht. En zeker meer dan Apple.

Bron(nen):   Newsmonkey