Update nu je webbrowser: gevaarlijke bug in Google Chrome

Mogelijk kreeg je de afgelopen dagen het verzoek om je browser te updaten. Dit was geen normale pop-up. Er blijkt een grote bug te zitten in Google Chrome, waardoor hackers gemakkelijk een cyberaanval kunnen uitvoeren.

Het gaat om een fout in de software die het cybercriminelen eenvoudig maakt om malware op je computer te installeren. Volgens Google zijn er aanwijzingen dat hackers de bug al misbruiken, maar de zoekgigant geeft geen details vrij. Wel liet websecurity-baas bij Google Chrome Justin Schuh aan zijn volgers weten: “Serieus, update je Chrome-installaties… Zo ongeveer nu meteen.”

Hoe je dat doet? Ga naar het pijltje in de rechter bovenhoek en klik op Help en dan op Over Chrome. Daar kun je de status zien van je update. Zie je een blauw vinkje dan hoef je niets te doen. Op je telefoon ga je naar het hamburgermenu (met de drie streepjes) in de Play Store en klik je op Mijn apps & games. Daar zie je welke updates beschikbaar zijn. Klik de update van Google Chrome aan als die er tussen staat.