Apple komt met nieuwe slimme bril

Apple werkt hard aan een bril met Augmented Reality. Daarmee zie je extra informatie als je bijvoorbeeld in een winkel naar een product kijkt.

Van Augmented Reality wordt al jaren veel verwacht, maar het kwam tot nu toe niet echt van de grond. De vraag is of Apple daar iets aan gaat veranderen. Bij Augmented Reality zie je, zoals het woord al zegt, extra informatie of beelden bovenop de werkelijkheid. Het kan heel handig zijn, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan.

Ten eerste was de techniek tot op heden niet interessant genoeg voor het grote publiek en ten tweede zitten mensen, zo bleek uit eerdere experimenten met virtuele brillen, niet echt te wachten op zo’n lelijk apparaat op hun neus. Apple zal dus niet alleen met een slim, maar ook met een mooi design moeten komen wil het product aanslaan.

Voorlopig is het nog niet zover. Volgens analist Ming-Chi Kuo (TF Securities) gaat de bril van Apple pas in de loop van 2020 op grote schaal in productie. Hij verwacht wel een aankondiging aan het eind van dit jaar. De analist baseert zich op wat hij hoort van Aziatische toeleveranciers.

Hoewel Apple lang niet meer de eerste is die met een virtual reality-bril komt, denkt Kuo wel dat de techgigant bepalend zal zijn in hoe zo’n bril eruit komt te zien, zoals het bedrijf dat ook was bij andere gadgets als de MP3-speler.