Zo kun je enkele verborgen emoji in WhatsApp toch gebruiken

Waarschijnlijk heb je genoeg aan de vele emoji die nu in WhatsApp beschikbaar zijn, maar het is altijd leuk om er een paar te hebben die andere mensen niet kennen.

Afgelopen week werd al bekend dat er een teken van de transgendervlag verborgen zit in WhatsApp. Nu is het ook mogelijk om nog drie andere gender gerelateerde icoontjes te gebruiken: de twee symbolen voor man en vrouw en het symbool dat door transgenders wordt gebruikt. Dat is een cirkel met de tekens voor man en vrouw daarin verwerkt plus een pijltje waarin die twee tekens samenkomen.

Emoji worden verzameld en verspreid door een organisatie die Unicode heet. Unicode hanteert een standaard van alle emoji die nu in gebruik zijn. Het is echter aan individuele bedrijven om nieuwe tekentjes toe te voegen aan hun hardware of software. “Dit is niet de eerste keer dat WhatsApp de ruimte, die de Unicode-standaard biedt, gebruikt om nieuwe emoji te ontwikkelen. Dat is volledig legaal, maar niet geregistreerd door Unicode,” schrijft Emojipedia in een reactie.

Hoe je de nieuwe emoji gebruikt? Door ze simpelweg uit onderstaande tweet te kopiëren en in een WhatsApp-bericht te plakken. De transgendervlag zou al wel zijn toegevoegd aan het assortiment.

Bron(nen):   Metro UK