Wat kun je verwachten van videodienst Apple

Apple maakt vanavond bekend hoe de nieuwe streamingdienst eruit komt te zien. Naar verwacht wordt de app gevuld met eigen producties, maar bundelt de techgigant ook het aanbod van andere partijen.

Zo kunnen gebruikers een pakket aanschaffen met daarin aanbieders als HBO en Showtime. Dat is goedkoper dan voor alle diensten afzonderlijk een abonnement af te sluiten. Bovendien is het fijn om alles in één app te hebben zodat je niet steeds hoeft te switchen. Het aanbod van Netflix wordt niet opgenomen in de app van Apple.

Apple maakt daarnaast ook eigen content, weliswaar voor een veel lager budget dan Netflix, maar het aanbod is toch behoorlijk. Zo is er de film On the Rocks, waarbij regisseur Sofia Coppola en acteur Bill Murray voor het eerst sinds Lost in Translation weer samenwerken.

Naast de videodienst kondigt Apple waarschijnlijk ook een eigen nieuwsdienst aan. Voor 10 dollar per maand zou het via de app mogelijk zijn om onbeperkt te kunnen lezen in een groot aantal Amerikaanse bladen en kranten. Belangrijkste kranten, The New York Times en de Washington Post, doen niet mee. Zij gingen er niet mee akkoord dat Apple 50 procent van de opbrengst wil houden.

Bron(nen):   RTL Nieuws