Apple-CEO Tim Cook: “Digitale privacy zit in een crisis”

De overheid moet ingrijpen om de online privacy van de burger te beschermen. Dat zegt de CEO van Apple, Tim Cook, in een interview met de Amerikaanse zender ABC. “Privacy is een crisis geworden”, vindt de Apple-baas.

Toch draaien er op de Apple-producten ook genoeg apps die bakken met data verzamelen en zit er standaard een Google-browser op de apparaten. Maar Cook vindt Google simpelweg de beste browser en is van mening dat de overheid ervoor moet zorgen dat mensen Google kunnen gebruiken én hun privacy beschermd weten.

“De mensen die je volgen op het internet weten veel meer dan iemand die via het raam naar binnen kijkt”, aldus Cook, “omdat je je gedachten online zet, hoe je over iets denkt.” Cook legt uit dat Apple niet, zoals Google en Facebook, winst maakt door de verkoop van advertenties. “Jullie zijn ons product niet. Onze producten zijn iPhones en iPads”, aldus de Apple-baas. “We koesteren jouw data. We willen jullie helpen om jullie data privé en veilig te houden. We staan aan jullie kant.”