Nieuw eiland ontstaan voor Duitse kust

Voor de Duitse kust is een nieuw eiland uit de Noordzee opgerezen. Het is 34 hectare groot, telt zo’n 50 verschillende plantensoorten en lokt honderden zeevogels. Het eiland is in slechts 10 jaar gevormd. Ondanks dat harde wind en zandverschuivingen kenmerkend zijn voor Duitse Noordzeekust, heeft de snelle groei van het eiland wetenschappers verrast. "Dat er in zo'n korte tijd een nieuw eiland is gevormd is zeer indrukwekkend", zegt Detlef Hansen van het Nationaal Park Waddenzee tegen de Daily Telegraph. "Voor natuurbeschermers is dit allesbehalve gewoon." Norderoogsand kon profiteren van een gunstige positie tussen andere eilanden. Wetenschappers waarschuwen wel dat het eiland ondanks de redelijke omvang door een ernstige storm weer zou kunnen verdwijnen.  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  Hoe je het ook wendt of keert, eilanden weg, eilanden erbij, het komt allemaal door antropogene global warming.

  • JP Dijkstra

   Zandplaten in de waddenzee komen en gaan al jaren, heeft naar mijn id niets te maken met antropogene global warming, laat staan uberhaupt global warming.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
  • Karel Kritisch

   De Sint-Luciavloed van 1287 waardoor de Waddenzee ontstond kwam zeker ook door de Global Warming. Al honderden jaren verdwijnen, wandelen en ontstaan er eilanden in de Waddenzee. Je stelling lijkt me dan ook niet juist.

   (in antwoord op Pietje_Precies)

Reacties niet toegestaan