Voor je gaat slapen plak je een pleister op je voorhoofd. Die is met een paar draadjes verbonden met een kleine batterij. De elektroden in de pleister stimuleren gebieden in de hersenen waarvan bekend is dat ze van invloed zijn op je stemming. De ‘external trigeminal nerve stimulation (eTNS™)’, zoals de patch officieel heet, genereert pulsen met heel weinig stroom en stimuleert zo de zenuwen onder de huid. Dat veroorzaakt hooguit een licht tintelend gevoel, maar uit de eerste tests blijkt dat het – gedurende minstens 8 uur dragen van de pleister – bij 50% van de mensen met een depressie leidt tot een verbetering van de klachten.
Verder is ook nog gebleken dat het helpt om het aantal epileptische aanvallen te verminderen bij mensen met epilepsie die niet reageren op een behandeling met medicijnen. Bij 40% van deze mensen leidde het tot een halvering van het aantal insulten. De resultaten werden gepresenteerd tijdens de The Royal Society of Medicine’s Sixth Medical Innovations Summit in Londen.
De onderzoekers van de Universiteit van California in Los Angeles hebben nu een bedrijf opgericht, NeuroSigma, om het apparaat op de markt te brengen. Het is al goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie. NeuroSigma wil nu nog een implantaat ontwikkelen dat werkt volgens hetzelfde principe en epilepsiepatiënten 24/24 beschermt tegen epileptische aanvallen.
Bron(nen): The Telegraph NeuroSigma
Hahaha
In landen waar de zon weinig schijnt (zoals Nederland) kunnen depressies ook gerelateerd zijn aan een tekort aan vitamine D dat door invloed van zonlicht in de huid wordt aangemaakt. Een dergelijke (‘s-winters veel voorkomende) depressie is dus eenvoudig te bestrijden met een dagelijkse inname van zo’n 25 microgram (5 tabletjes) vitamine D.
25 µg is erg veel. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2,5 µg.
(in antwoord op henkwiersma)Uit een recente meta-analyse, gepubliceerd in The British Journal of Psychiatry, blijkt dat zowel te lage als te hoge vitamine D concentraties de kans op een depressie vergroten.
bron: http://bjp.rcpsych.org/content/202/2/100.abstract
Gewoon niet zeuren. lekker bewegen, stappen en op zijn tijd goeie sex dat help geweldig om een depressie te voorkomen.
Onzinnige reactie, dat werkt voor jou en mij…maar er zijn mensen die er echt niets aan kunnen doen en genetisch aanleg hebben om een depressie te krijgen.
(in antwoord op catchit64)