Drank is slecht voor vrouwen

We willen het liever niet horen, maar alcohol is slecht voor onze gezondheid. En dan hebben we het niet over een fles wijn of tien glazen bier, nee, één glas wijn of bier per dag is al slecht. Vooral voor vrouwen. Uit een van de grootste onderzoeken die ooit is gedaan naar de gezondheid van vrouwen, blijkt dat kleine hoeveelheden alcohol de kans op borstkanker al aanzienlijk verhogen.
Uit de studie waarbij in Groot-Brittannië meer dan een miljoen vrouwen langdurig zijn gevolgd, blijkt dat de kans op borstkanker voor een vrouw die een glas per dag drinkt 10,6 procent. Voor vrouwen die de drank altijd laten staan, bedraagt dat percentage 9,5 procent . Bij drie glazen per dag neemt de kans op borstkanker al toe tot 12,8 procent.
The Times betoogt dat het hier gaat om substantiële verschillen. De krant verbaast zich dan ook over een uitspraak van de Britse premier Gordon Brown waarmee hij afstand nam van waarschuwingen over ‘een nationaal drankprobleem’ in zijn land. Het nieuwe onderzoek bevestigt dat alcohol diverse soorten kanker kan veroorzaken – onder meer aan de lever en de slokdarm – maar het verontrustende is dat het schadelijke effect nu al meetbaar blijkt bij heel kleine hoeveelheden drank.

Bron(nen):   The Times  Welingelichtekringen.nl