Waarom is griep in Mexico wel dodelijk?

Er is sprake van een Mexicaanse mysterie. Hoe kan het dat de nieuwe variant van de varkensgriep in Mexico al meer dan honderd dodelijke slachtoffers heeft geëist, terwijl de patiënten elders in de wereld de griep vooralsnog overleven? Er zijn vier mogelijke verklaringen, die we hieronder presenteren in volgorde van waarschijnlijkheid. Met dank aan het internettijdschrift Slate.
1. De manier waarop de griepgevallen worden geteld, en de sterfgevallen worden toegeschreven aan de varkensgriep, zijn verschillend.
2. Het zou kunnen dat de varkensgriep in Mexico dodelijker is als gevolg van een combinatie met een ander virus of een bacterie die in Mexico rondwaart. Of de luchtvervuiling in Mexico-Stad speelt een rol.
3. Er is niet sprake van één nieuw virus, maar van twee verschillende, en het Mexicaanse is gevaarlijker. Het meest recente onderzoek wijst er wel op dat er toch echt van één nieuw virus sprake is.
4. Mogelijk beschikken de Mexicanen over inheemse genetische eigenschappen die hen kwetsbaarder maken voor deze variant van de vogelgriep. Dit is een zeer onwaarschijnlijk verklaring, omdat deze variant van de varkensgriep voor alle volkeren nieuw is.

Bron(nen):   Slate