Het leven begon op Mars

Komen we toch van Mars? Het begint er steeds meer op te lijken.
Miljarden jaren geleden zou de rode planeet een betere plaats voor leven zijn geweest dan de aarde. Een nieuwe studie ondersteunt het idee dat de eerste moleculen die noodzakelijk zijn voor leven het best op Mars konden ontstaan.
Wetenschappers vragen zich al lange tijd af hoe de eerste atomen samen kwamen om de drie cruciale moleculaire bestanddelen te vormen van organismen: RNA, DNA en eiwitten. RNA zou van deze drie het eerste zijn ontstaan.
De nieuwe onderzoeksresultaten suggereren dat voor levensvatbare moleculen mineralen nodig zijn die borium en molybdeen bevatten. Deze konden bijna onmogelijk op aarde worden gevormd. Daarvoor was de aarde namelijk te nat en was er niet genoeg zuurstof. Mars was veel geschikter voor de vorming van deze noodzakelijke mineralen. Het idee is dat dit prille begin van het leven op meteorieten naar de aarde is gekomen.
Er is nu weer een klein beetje meer bewijs dat het leven is ontstaan op Mars. Gelukkig is het daarna wel op aarde beland. Een duurzaam leven was op Mars niet mogelijk. Daarvoor was de aarde dan weer veel geschikter.

Bron(nen):   BBC      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Zijn wij allen marsmannetjes?

 2. Heldoppantoffels

  Zeer interessant dat het leven zich hoogstwaarschijnlijk niet op de Aarde kon vormen en dat het leven van elders hier is gebracht.

  De methode waarmee het hier zou zijn vind ik alleen wel wat vreemd als je het in relatie brengt met de herkomst van Mars. Wil men suggereren dat een meteoor langs Mars schampte en uiteindelijk op de Aarde terecht kwam!? Dan geloof ik eerder dat vrienden van elders het leven hier even hebben afgezet. 🙂

 3. Dead Silence

  Er zijn heel wat meer atomen nodig om moleculaire eiwitten te vormen dan 3. Borium en Molybdeen zijn elementen, geen mineralen. Nee, die werden ook niet op Mars gevormd. Daar zijn andere omstandigheden voor nodig. Die waren hooguit aanwezig. Kortom, slechte samenvatting van de bron.

 4. ikookeven

  De mannen komen toch van Mars… en de vrouwen van Venus.

 5. Cornelis Berend

  En aldus vloog het leven van Mars naar de Aarde. Het is zeker laat geworden in Zon en Schild, de afgelopen week.

 6. RhodBerth

  “Er is nu weer een klein beetje meer bewijs dat het leven is ontstaan op Mars.”

  Er is helemaal niet meer bewijs gekomen. De theorie is meer sluitend gemaakt.

 7. Jeroen Biegstraaten

  Daarom hou ik zo van Mars repen!!!
  Het zit simpelweg in mijn genen.

Reacties niet toegestaan