Inenten – nieuwe kloof tussen burger en politiek

Nog even, en het vaccin tegen de Mexicaanse griep is leverbaar. Maar het is zeer de vraag of de Nederlandse bevolking zich ook gaat laten inenten.
Het is een treurig teken van de kloof tussen burger en politiek, schrijft Elma Drayer in Trouw. Burgers vertrouwen nu zelfs niet meer de overheid als die ons ervan probeert te overtuigen dat inenten in ons eigen belang is. Want wat de hoge heren zeggen kan niet deugen.
Het verzet krijgt met name vorm op internet, waar de vreemdste complottheorieën circuleren. „Marionetten in onze overheden trachten overal de mensheid vast te zetten in een onnodige angst voor de griep-pandemie en vele anderen voor de vaccins.” Gelukkig is het „zeer aannemelijk dat vele vaccins door buitenaardse aanwezigheid worden geneutraliseerd”.
De gevolgen waren dit voorjaar al te zien toen meisjes tussen 13 en 16 jaar een vaccinatie konden halen tegen het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, en nog niet de helft kwam opdagen. De tegencampagne was heel onschuldig begonnen met een Zembla-documentaire over de farmaceutische lobby. Websites voegden daar hun eigen complotjes aan toe. Waarna de indianenverhalen ook bovengronds gingen circuleren – als waren het geopenbaarde waarheden.

Bron(nen):   Trouw