Liever lang dan kort

Van lange mensen kun je veel last hebben.
Bijvoorbeeld als ze voor je zitten in de bioscoop. Je kunt je ook domweg aan ze ergeren; om de onbeholpen bewegingen die ze maken met hun te grote voeten en hun ellenlange benen. Wie lang is, heeft pech en kan hooguit  nog basketbal-speler worden of supermodel.
Maar nu komt Time met een onderzoek aanzetten dat lange mannen en lange vrouwen gelukkiger zijn dan korte mensen. De bron is een Amerikaans wetenschappelijk instituut dat zegt dat mannen en vrouwen die onder de gemiddelde lengte uitkomen, daar gebukt onder gaan; het maak ze ongelukkig.
Lange mensen daarentegen spreken met grote tevredenheid over hun opvallende postuur. In onderzoeken over negatieve emoties zoals verdriet en pijn, komen ze uit de bus als een stuk gelukkiger.
Hoe dat komt?
Lange mensen hebben vaak een hogere opleiding en ook een hoger inkomen. Ze zijn dus dikwijls slimmer en rijker dan de kleintjes. En geld zorgt voor minder stress, minder zorgen en minder pijn, aldus een van de onderzoekers.
Tot zover de theorie. Want Time ging op zoek naar een klein mannetje dat vertelde hoeveel leed en misere hij wel niet kende onder boomlange landgenoten. Zo had hij kennis gemaakt van enkele basketbalspelers die zich zeer miskend voelden en daar ook zondermeer onder gebukt gingen.
Toch laat de auteur van het artikel zich niet van de wijs brengen. Wat hij beseft maar al te goed dat in clubs en cafes het altijd de lange kerels zijn die het eerste aanspraak hebben met de leuke vrouwen. Waarbij de kleine mannetjes steevast over het hoofd worden gezien.

 

Bron(nen):   Time