Richard Dawkins is de weg kwijt

De wetenschapper Richard Dawkins is nu toch wel een beetje in verlegenheid gebracht. 
Dawkins is een bekende evolutiebioloog en is vermaard om zijn scherpzinnige boeken. Uiteraard is de christelijke leer in zijn (wetenschappelijke) ogen een potpourri van verzinsels en met satanisch genoegen fileert hij de zijns inziens christelijke sprookjes. 
Zijn laatste boek The God Delusion verscheen in vele landen en daarin zette hij nog eens op een rijtje wat een onzin wel niet wordt verkocht door dominees en pastoors. Dawkins - dat moet Welingelichte Kringen toch van het hart - gaat hierbij wel erg fanatiek te keer en onwillekeurig doet zoiets denken aan... echte gelovigen. 
Nou heeft Dawkins met zijn British Humanis Association bijgaand affiche laten onwerpen en verspreiden, en de boodschap is wel duidelijk: laat kinderen met rust als het gaat om geloofszaken. En indoctrineer ze niet. 
Wie zijn de kinderen trouwens die dit affiche sieren? 
The Times onthult vandaag dat gaat het om Charlotte (8) en Ollie (7) - 2 kinderen uit een héle christelijke familie. Hun vader Brad Mason is een bekende verschijning in evangelische kringen. Hij drumt ondermeer in de band van de bekende Britse evangelische zanger Noel Richards. 
De club van Dawkins is zich van geen kwaad bewust, de betreffende foto hadden ze van een fotostockbureau betrokken. En wie die kinderen echt zijn, dat zou helemaal niets uitmaken. 
Nee Dawkins, zo kom je hier niet mee weg. Een kind kan zien dat de jongelui er op de foto heel gelukkig uitzien. Het zal toch niet zijn, dat dit komt omdat ze in een christelijk gezin leven? En dat hier het godsdienstige geluk van de gezichten druipt? 
Laat Dawkins - hij is tenslotte evolutiebioloog - hier eens een interessant essay over schrijven.

Bron(nen):   The Times