Het mooiste meisje van de klas

De vraag of iemand mooi is of niet, is niet zozeer een kwestie van smaak. 
Zoals u zich nog van vroeger kunt herinneren, vonden alle, ja alle jongens hetzelfde meisje het mooiste meisje van de klas. Over het lelijkste wicht bestond trouwens ook veel overeenstemming.
Waar deze ideeën dan wel op zijn gebaseerd? Op een mathematische formule.  Wetenschappers uit Canada en uit de Verenigde Staten publiceerden deze week in het vakblad Vision Research wat de perfecte afstand moet zijn tussen ogen, mond en oren.
Onthou in dit verband de cijfers 36 en 46.
De afstand tussen ogen en mond moet precies 36 procent zijn van de lengte van het gezicht – gemeten van haargrens tot aan de kin. De afstand tussen de ogen dient 46 procent van de totale gezichtsbreedte te zijn, gemeten van oor tot oor.
Voor dit onderzoek hebben wetenschappers eindeloos gevarieerd door foto’s met daarop een gezicht te veranderen; de onderlinge verhoudingen tussen ogen, mond en oren werd daarbij steeds weer gewijzigd en de resultaten werden aan een proefpanel van studenten voorgelegd. Als winnaars kwamen steeds weer de foto’s naar voren met de ideale 36 en 46 procent. 
Hiermee is ook opgelost waarom iemand met een nieuw kapsel er soms zo lelijk uitziet: de ideale verhoudingen zijn verloren gegaan. 
Nu de gulden snee bekend is, staat niets meer de gang naar de plastische chirurg in de weg. Lang leve de mooiste vrouwen ter wereld.

Bron(nen):   Neue Zürcher Zeitung