Seksverslaving bestaat gewoon niet

Toch nog even terug naar Tiger. Een van de verdedigingslinies van mensen als Tiger Woods en Bill Clinton is dat ze een seksverslaving zouden hebben. Ze doen het wel, maar ze kunnen het niet helpen. Ze zijn geen dader, maar slachtoffer. Iedereen blij.
Salon ging op onderzoek onder psychologen of dat ergens op slaat: bestaat seksverslaving eigenlijk wel? In het zelfhulpvocabulaire doolt het sinds 1983 rtond. Het betekent zoiets als ‘ik ben geen hufter, ik ben verslaafd’. Oprah Winfrey heeft de term ook populair gemaakt al ze weer eens bedrogen echtgenotes moest troosten met serie-overspel van hun partners. Maar bestaat het?
Nee dus. Het is een smoes. Inderdaad, er komt bij een orgasme dopamine vrij, maar dat is geen reden om almaar door te gaan. Seksverslaving, concludeert Salon, is een uitvinding, een smoes, Bestaat niet. Is onzin. Een deskundige: "Mensen kunnen zich raar gedragen. Het is mogelijk te vaak te neuken, met teveel mensen te neuken en je leven te verneuken door alleen maar te neuken. Maar seks is geen chemische substantie, seks is geen drug." Het bestaat niet, maar kan dienen om gedrag goed te praten dat kennelijk moreel niet aanvaardbaar is.


 

Bron(nen):   Salon