Top 5 van duurste wormen en virussen

In de ogen van de redacteuren van Techworld is de eeuwige strijd tussen de systeembeheerder en de bouwers van computervirussen er één die lijkt op een klassiek verhaal van goed tegen kwaad. De site presenteert deze maand een leuk overzichtje van de schadelijkste virussen die tot nu toe het daglicht hebben gezien.
Er zijn ontelbaar veel virussen en internetwormen gemaakt, maar met stip bovenaan staat de I-Love-You internetworm, die maar liefst voor 5,5 miljard dollar aan schade wist te veroorzaken. In een tijd, nog ver voor alle sociale web 2.0 toepassingen, opende een nietsvermoedende emaillezer zijn mailbox, dacht een liefdesbrief te hebben ontvangen, opende het bestandje en weer een geïnfecteerde computer erbij. Ook het Melissa-virus was er zo één die de krantenkoppen wist te halen. 
Het lijkt niet waarschijnlijk dat in de huidige tijd een virus nog zo makkelijk, vermomd als liefdesbrief van een anonieme afzender, over het internet verspreid kan worden. De gemiddelde internetgebruiker is niet meer zo goedgelovig. Tegenwoordig maken viruskwekers gebruik van meer verfijndere technieken om computers te infecteren. 
De strijd zal wel eeuwig voortduren, aldus Techworld.   

Bron(nen):   Techworld