Waarom jonge mannen tegen bomen rijden

Aan 96 jongens van rond de 22 werd gevraagd twee oefeningen te doen op hun skateboard, een makkelijk kunstje en een moeilijk kunstje. De helft moest die kunstjes eerst doen ten overstaan van een andere man. Daarna moesten ze het doen waar een mooi vrouw bij was. (Dat ze mooi was werd eerst vastgesteld door een stemming om 25 andere 22-jarigen). Bij de ander helft kwam eerst de vrouwelijke toeschouwer en daarna de mannelijke.
Na hun optreden werd telkens het testosterongehalte van de proefpersonen vastgesteld.
Voor wie nooit skateboard: als je bezig bent met een truc, moet je in een fractie van een seconde beslissen of je je oefening doorzet of afbreekt. As je doorgaat kan je vallen en je verwonden. Als je doorgaat, dan heb je succes.
U raadt de uitkomst: waar de vrouw bij was namen de jongens veel meer risico's en belanden daardoor ook veel vaker op hun gezicht. Hun testosterongehalte was ook sterk verhoogd.
De proef werd gehouden omdat onder veroorzakers van verkeersongelukken verhoudingsgewijs zeer veel jonge mannen zitten, die in een auto vol met chikies tegen een boom eindigen.

De les: laat jonge mannen niet samen met jonge vrouwen in auto's rijden.

Bron(nen):   Livescience