Hoe je van je man een knuffelbeer kunt maken

Dat er een stof is, oxytocine , die zorgt voor binding en empathie is al een tijdje bekend. De stof heeft ook iets te maken met de hechting van moeders aan hun kinderen en lijkt ook iets van doen te hebben met autisme.
Maar er is nu een praktische toepassing bedacht. Onderzoekers in Duitsland splitste een groep mannen in twee delen. De ene kreeg een neusspray waar niets in zat. Het andere deel kreeg via de neus oxytocine ingespoten. Vervolgens werd aan beide groepen een serie foto's getoond. Van huilende kinderen, kinderen die met dieren spelen, en een rouwende man. De controle groep reageerde zoals mannen reageren: amper. De groep die de neusspray had gekregen regeerde helemaal niet zoals mannen, ze reageerde als vrouwen.
Het nieuws, dames, wordt nog beter. Oxytocin is als neusspray gewoon te koop. Want het wordt als medicijn voorgeschreven aan vrouwen die problemen hebben met borstvoeding. In Nederland heb je dus een recept nodig. Maar op internet is het te koop. Link 2 helpt u op weg.

 

Bron(nen):   The Daily Telegraph  Oxytocine spray