De sportschool: bron van allerlei huidziektes

Je in het zweet werken op een sportschool of fitnessclub. De meeste mensen denken dat ze er gezond van worden. Maar er ligt wel degelijk een gevaar op de loer. Want was je niet je handen met antibacteriële zeep voor en na het gebruiken van het roeiapparaat, cross trainer of halters, dan is de kans groot dat je thuis komt met een of andere huidziekte. Zo’n besmetting kan ook plaatsvinden als je niet meteen je sportkleding uittrekt of andermans handdoek gebruikt, waarschuwt The New York Times.
De krant meldt dat huidinfecties bij sportmensen veelvuldig voorkomen. Ze zouden zelfs de oorzaak zijn van meer dan de helft van alle infecties die zich voordoen bij wedstrijdsporters.
En daar moet niet al te lichtvaardig over gedacht worden, schrijft de Times. Voor dat je het weet blijkt een onschuldig puistje een dodelijke stafylococ (MRSA) die resistent is voor de meeste antibiotica.
Advies van The New York Times: controleer of de sportschool in antibacteriële zeep en doekjes voorziet om zweterige handvatten schoon te maken.

Bron(nen):   The New York Times