Zijn God & De Duivel eigenlijk griep?

Virology Journal  is een wetenschappelijk tijdschrift over virussen. Peer-reviewed: een artikel moet eerst zijn goedgekeurd door andere bekwame virologen voor een artikel wordt opgenomen. Dit hoogstaande tijschrift had in het laatste nummer een opmerkelijk verhaal. In de bijbel wordt beschreven hoe een vrouw van hoge koorts wordt genezen door Onze Heer Jezus Christus.
Virology Journal bevat een artikel van dokter Ellis Hon et al waarin de vraag wordt gesteld (en beantwoord) wat de vrouw mankeerde voor Jezus haar genas.
Na ampele overwegingen komt de wetenschapper tot de slotsom: griep. "De korte duur, de hoge koorts en de plotselinge genezing maken dat het wel influenza moet zijn." "Het verhaal zegt zelf niet dat de ziekte het gevolg was van de duivel of duivelse krachten, zoals elders in de bijbel wel vaak het geval is, zodat het griep moet zijn."
Op internet stak een storm van woede en vermaak op over die malle artikel. Het tijdschrift heeft het artikel intussen onder al die druk formeel ingetrokken.
Dat brengt Fastcompany tot de vraag of internet niet eigenlijk een groot peer-review systeem is, dat kennelijk beter werkt dan het formele.

 

Bron(nen):   Fastcompany