Hitler was echt een beetje jood, misschien

Adolf Hitler zal  nooit zijn bar mitzvah hebben gedaan of de Pesach hebben gevierd, maar er stroomde mogelijk wel enig joods bloed door zijn Arische aderen. Historici hebben sinds de jaren dertig van de vorige eeuw elkaar over die kwestie de hersenen ingeslagen.
De joodse verdachte was Hitlers opa.
Zijn oma was een ongehuwd dorpsmeisje. Zwanger van... ja zwanger van wie? Historici mochten graag fantaseren dat de opa een rijke Jood uit Wenen was, die de oma had verkracht. Daar zijn verdedigbare argumenten voor, al staat het verre van vast.
En zo zou het allemaal zijn gekomen (en daarmee hadden de joden ook zelf een beetje de schuld: het was dan immers allemaal beginnen met de verkrachting door een rijke jood).
Leek een beetje vergezocht.
Maar er is een DNA-onderzoek gedaan met DNA van familieleden van de Furher. En in het DNA is het chromosoom E1b1b1 aanwezig. In het westen zeer ongebruikelijk, maar normaal bij Askenazische en Sefardische joden, zeggen deskundigen.
Dus toch. De theorie is omstreden, maar werd ook in de Jeruzalem Post serieus genomen.
Overigens had Hitler ook een of meerdere Afrikanen in zijn voorgeslacht. Dus niet alleen joden, maar ook nog zwarten.

Als in de jaren dertig DNA-onderzoek had bestaan, dan zouden de rassenwetten van Neurenberg misschien niet hebben bestaan.
Noem het vooruitgang.

Bron(nen):   Daily Telegraph