Twee spijkers ontdekt waarmee Jezus mogelijk gekruisigd werd

Volgens een nieuwe documentaire 'The Nails of the Cross' van Simcha Jacobovici werd in een 2000 jaar oud graf in Jeruzalem 2 ijzeren spijkers gevonden die gebruikt werden om Christus te kruisigen. Eigenlijk werden ze al 20 jaar geleden gevonden, maar toen verdwenen ze op mysterieuze wijze en nu doken ze ineens weer op in een laboratorium in Tel Aviv.

Aan de film ging 3 jaar speurwerk vooraf, maar het scenario is zowel gebaseerd op gedegen onderzoek, als op een rijke fantasie en een beetje geloof. Er zijn tot op heden geen deskundigen die het verhaal bevestigen. Het is ook niet de eerste keer dat spijkers opduiken, waarvan gezegd wordt dat ze van het kruis van Christus komen. Maar volgens Jacobovici heeft hij het verloren graf van Jezus blootgelegd en onderscheidt zijn onderzoek zich van andere door de historische en archeologische context.

Is hij 100% zeker dat dit De Spijkers zijn? Nee, dat ook weer niet.
De Israel Antiquities Authority zegt: 'De talentvolle regisseur Simcha Jacobovici heeft ongetwijfeld een interessante film gemaakt met een echte archeologische vondst als uitgangspunt, maar de interpretatie die hij hieraan geeft heeft, is niet gebaseerd op archeologische vondsten of onderzoek'.

 

Bron(nen):   Reuters