De Uno III Streetbike: in een flits van motorfiets tot eenwieler en weer terug

Iedereen weet dat de snelste manier om door druk verkeer te komen op een motorfiets is. Maar voor de obstakels waar zelfs een motorfiets niet langs kan, is nu een oplossing gevonden. Er is een motorfiets die, net zoals bij de Transformers, zichzelf met één druk op de knop kan omtoveren van een gewone motorfiets naar een eenwieler-achtige machine. De motorfiets draagt de naam Uno III Streetbike of simpelweg U3.


Het elektronische voertuig balanceert op 2 achterwielen die parallel aan elkaar staan. Het voorwiel kan worden ingeklapt waardoor er een eenwieler onstaat. Hiermee kun je makkelijk door kleine ruimtes manoevreren, bv. door een gebouw rijden tot in de lift.

Wanneer je het voorwiel uitklapt, verandert de eenwieler in een gewone motorfiets. Hij haalt echter niet de snelheden van een motor. De maximum snelheid van de U3 is ongeveer 48 kilometer per uur. De U3 word elektrisch opgeladen. Met een opgeladen batterij kan de U3 zo’n 48 tot 56 kilometer rijden.


De U3 is ontwikkeld aan de hand van het idee van Benjamin Gulak, een jonge Canadese uitvinder. Tijdens een zakenreis naar Azië samen met zijn vader kwam de 17-jarige jongen op het idee toen hij een oplossing probeerde te bedenken voor de vervuilde megasteden in China. De vervuiling wordt voor een groot deel veroorzaakt door de vele scooters en motorfietsen. Hij realiseerde zich dat de U3 hiervoor de perfecte oplossing zou zijn. Toen hij weer thuis kwam, begon hij met het ontwerp. De U3 wordt geproduceerd door zijn eigen bedrijf in Cambridge-Massachusetts, BPG Motors. De prijs van dit prachtige ding op wielen zal zo rond de 5.300 euro liggen.

Bron(nen):   Daily Mail