Grootste dinosaurus ooit ontdekt

In Argentinië zijn de botten gevonden van misschien wel het grootste wezen dat ooit op aarde heeft rondgelopen. De titanosaurus zou veertig meter lang en twintig meter hoog zijn geweest. Met 77.000 kilo was hij net zo zwaar als veertien olifanten. De gigantische planteneter leefde vermoedelijk 95 tot 100 miljoen jaar geleden in de bossen van Patagonië. Een lokale boer stuitte op de overblijfselen in de woestijn 250 kilometer ten westen van Trelew in Patagonië. Het vorige record stond op naam van de Argentinosaurus. Die zou zo'n 70.000 kilo hebben gewogen. Maar daarvan zijn maar enkele botten teruggevonden dus het gewicht was altijd lastig te bepalen. Van de nieuwe nog naamloze dinosaurus zijn veel meer resten opgegraven. Ze zijn bovendien in zeer goede staat. In totaal zijn 150 botten ontdekt van zeven dinosaurussen.      

Bron(nen):   BBC      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Jeanettte, je bent het woordje ‘misschien’ vergeten in de kop.

 2. Peter Kleiweg

  Tenzij die mensen in de foto twintig meter groot zijn is het maar een klein beestje dat ze daar hebben uitgegraven.

 3. Karl Ruprecht Kroenen

  Dat bepalen van de leeftijd van dergelijke skeletten door middel van C-14 Koolstof is een beetje erg achterhaald, en zeker niet betrouwbaar.
  Ook het stellen dat deze botten zo oud zijn omdat ze versteend zijn is ook niet meer plausibel.

  De vele botten die boven water zijn gehaald van de 8 soorten Dinosauriërs komen met de C14 methode uit tussen de 22.000 en 39.000 jaar oud.
  Het vaststellen van leeftijd door middel van C14 Koolstof kan alleen als het voorwerp daadwerkelijk C14 bevat.
  Botten die miljoenen jaren oud zouden zijn bevatten geen C14 meer ,en kunnen dus met de C14 methode worden gedateerd.

  Het is dus niet hard te maken dat deze botten dus echt zo oud zijn al beweerd, en gaat men dan maar uit van zulke getallen omdat de botten versteend zijn.
  Alleen heeft men ook weer ontdekt dat bij versteende botten gewoon de originele botten gewoon aanwezig zijn en er snelle mineralisatie(Fossilisatie)
  is opgetreden door de mineraalrijke water of bodem,waardoor er dus al mineralisatie van botten kan optreden binnen enkele weken en er dus geen miljoenen jaren voor nodig zijn.

  Thans is het ook nog zo dat de wetenschapster Dr Zweitscher reeds 10 tallen malen de aanwezigheid van resten weefsel en bloed heeft aangetroffen op dinosauriërsbotten.
  Deze weefselresten kunnen niet langer dan maximaal 4500-5000 jaar oud zijn., waarna ze gewoon verdwenen zijn.

  Tevens zijn er reeds genoeg aanwijzingen dat Dinosauriërs tegelijkertijd met mensen op de aarde hebben rondgelopen en dat blijkt uit het volgende;

  Ooggetuigenverslagen door veel mensen van wezens die exact met de Dinosauriërs overeenkomen.
  Dit gaat niet alleen over het gezien hebben ,maar ook over dat mensen er op gejaagd hebben en zijn aangevallen door deze wezens.
  Deze verhalen zijn terug te vinden over gehele wereld in vele soorten van culturen.
  Deze wezens bestaan in het schrijfwerk van bekende mensen uit de oudheid en is dit ook vastgelegd door wetenschappers niet al te lang geleden.
  En komt voor deze bevinding ook heel veel informatie uit het werk; A Living Dinosaur? In Search of Mokele-Mbembe.

  Verder hebben we nog de kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit de oudheid waarop afbeeldingen te zien zijn van Dinosauriërs met of zonder mensen erbij.
  Dit zijn grafstenen, begrafenis kleding, klei figuren, rotstekeningen e.d.
  En zijn er ook vondsten van Fossielen van voetafdrukken van mensen samen met die van Dinosauriërs uit de zelfde tijdsperk.

 4. Guest

  ??

 5. zinja

  Ik he een spreekbeurt ofer dinosaurussen

Reacties niet toegestaan