Brain Training games goed voor cijfers van je kind

Volgens wetenschappers kunnen Brain Training spelletjes helpen bij het omhoog halen van schoolcijfers. Dat effect zou zelfs al binnen enkele weken optreden. Een studie toonde aan dat het oplossen van puzzels met Brain Training ervoor zorgt dat het redeneren en probleemoplossend vermogen van een kind erop vooruit gaat. Dit effect houdt minstens 3 maanden aan.

Nintendo is al lange tijd bezig met het promoten van de Brain Training games. Ze beweerden altijd dat de games ervoor zorgen dat het brein gestimuleerd wordt en je IQ ervan omhoog gaat. Er zijn echter een aantal studies geweest die betwijfelden of de Brain Training games wel dit effect hebben.

Het nieuwe onderzoek testte de effecten van Brain Training op een groep van 62 schoolkinderen van 8 à 9 jaar. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de kinderen die elke dag hun brein trainen het een stuk beter doen tijdens de toetsen. De studie toonde echter ook aan dat het effect heel erg verschilt van kind tot kind. Zo kan het een enorm positief effect hebben op het kind, maar het kan ook voorkomen dat het totaal geen effect heeft.

Twee jaar geleden toonde een studie van de Stirling Universiteit ook aan dat simpele brein training spelletjes een positief hebben op je werkgeheugen, wat weer binnen enkele weken een positief effect had op hun cijfers. Sommige studenten hadden zelfs zoveel aan het trainen van hun brein dat ze van de laagstpresterenden binnen de klas, naar de hoogstpresterende groep gingen.

Bron(nen):   Daily Mail