Van welke planeet bent u?

Binnen twintig jaar kan de mens oog in oog staan met buitenaardse wezens. Dat verwacht tenminste een van Ruslands bekendste astronomen, Andrei Finkelstein.
"Het ontstaan van het leven is even onvermijdelijk als de vorming van atomen ... Er bestaat ook leven op andere planeten en die zullen we binnen twintig jaar vinden”, zegt Finkelstein, directeur van het Russisch Wetenschappelijk Instituut voor Astronomie.

Volgens Finkelstein lijkt 10 procent van de bekende planeten op de planeet Aarde. En als daar water kan worden gevonden, is daar ook leven. En dat zou volgens hem wel eens kunnen betekenen dat er ook buitenaardse wezens leven die hoogstwaarschijnlijk op mensen lijken. "Ze kunnen verschillende kleuren huid hebben, maar dat hebben wij ook.”
Finkelsteins instituut lanceerde volgens het Russische persbureau Interfax in de jaren zestig een programma om radiosignalen uit de ruimte te kunnen opvangen. "Al die tijd dat we op zoek waren naar buitenaardse beschavingen, hebben we voornamelijk zitten wachten op berichten vanuit de ruimte en niet andersom", aldus Finkelstein.

Finkelsteins aankondiging komt drie maanden nadat een NASA wetenschapper beweerde fossielen te hebben gevonden in meteorieten die op aarde waren gevallen.
Volgens The Guardian beweerde Richard Hoover, een astrobioloog bij het Amerikaanse Marshall Space Flight Center, toen dat de filamenten en andere structuren in zeldzame meteorieten microscopisch kleine fossielen waren van een buitenaards soort algen.

Bron(nen):   Interfax  The Guardian