Weinig slapen kan levensbedreigend zijn

Er zijn mensen die er trots op zijn met 5 of 6 uur slaap toe te kunnen. Ze doen nogal denigrerend over degenen die minstens 8 uur slaap nodig hebben. Maar nachtbrakers die vroeg opstaan raken zo gewend aan dit ritme dat het op den duur tegen hen gaat werken.
Volgens een onderzoek van de Universiteit van Warwick is lang slapen van wezenlijk belang voor het lichamelijke, geestelijke en emotionele welbevinden, meldt The Independent. Maar steeds meer mensen blijken steeds korter te slapen. Daardoor, zo blijkt uit het onderzoek, voelt 1 op de 5 mensen die tekort slapen zich overdag niet fit en is 1 op de 10 chronisch vermoeid.

Koffie, pillen en andere stimulerende middelen baten niet. Alleen een natuurlijke manier van rust, slaap dus, zorgt voor herstel en energie. En niets anders.
Als mensen slapen als een obstakel zien, dat mensen in de weg zit, kan dat ertoe bijdragen dat ze steeds meer last krijgen van slaapstoornissen en van daaruit dodelijke ziektes.
Regelmatig minder dan 6 uur slaap per nacht plus regelmatig wakker worden zorgt voor een grotere kans op hart- en vaatziekten en 15% meer kans op een beroerte volgens het onderzoek.

Bron(nen):   The Independent