De gevaarlijkste plek in de koelkast: de groentenla

Een groentenlade in de ijskast is een bron van bacteriën, waarschuwen Britse onderzoekers. Onder die bacteriën zijn potentiële ‘killer bugs’ aangetroffen, zoals E. coli, salmonella en listeria.
Wetenschappers onderzochten dertig koelkasten. De groentela bleek gemiddeld 7.850 bacteriën te bevatten per vierkante centimeter (kve/cm). En op sommige wattenstaafjes zaten zelfs 129.000 kve/cm. Terwijl een schone eetomgeving 0 tot 10 kve/cm heeft.

Paul McDonnell van Microban Europe, die het onderzoek leidde, zegt in de Daily Mail dat een ijskast dient om voedsel veilig op te bergen en de kans op bacteriën en schimmelgroei te minimaliseren. “Maar koelkasten remmen de groei van bacteriën alleen als ze regelmatig worden schoongemaakt. Als bacteriën zich eenmaal hebben genesteld en er wordt niet gereinigd, dan vermenigvuldigen ze zich na verloop van tijd.”

E coli bacterie.

Bron(nen):   Daily Mail