Raadselachtige ‘echte ufo’ boven Chili

Ruim een jaar geleden zagen mijnwerkers bij de Chileense kopermijn Collahuasi een ufo. Ze beschreven het object als 'een afgeplatte helverlichte schotel' met een diameter van 5 tot 10 meter. Het verschijnsel kon niet verklaard worden en is daarom een 'echt ongeïdentificeerd vliegend object'. Een van de mijnwerkers wist het object in april 2013 te fotograferen met een Kenox Samsung S860 en gaf de beelden aan de Chileense overheid. De Chilenen stelden een onderzoek in en lieten het Comité voor de studie van Vreemde Luchtfenomenen (Comité de Fenómenos Aéreos Anómalos), deel van de Chileense luchtmacht, ernaar kijken. Na langer dan een jaar kunnen talloze mogelijkheden worden uitgesloten: Het vliegende object was geen drone, geen lenswolk, geen weerballon of experimenteel vliegtuig. Het verschijnsel wordt nu een ufo genoemd - dat is immers een ongeïdentificeerd vliegend object. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat het om buitenaardsen gaat. Mogelijk spelen nog onbegrepen atmosferische verschijnselen een rol - warmte-analyses wijzen namelijk op een zeer hoge temperatuur wat kan wijzen op een plasmafenomeen. Het raadselachtige is echter dat het object juist uit vaste stoffen lijkt te bestaan.  

Bron(nen):   Astroblogs      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Hoe kunnen warmteanalyses gemaakt worden als alleen foto’s beschikbaar zijn? Fotocamera’s nemen de golflengtes van warmtestraling niet waar.

  • Betweter

   Temperatuur opzoeken in de logs van een weerstation in de buurt?

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Ik denk niet dat ze de omgevingstemperatuur bedoelen maar de temperatuur van het object op de foto.

    (in antwoord op Betweter)
 2. Heldoppantoffels

  Gelukkig zijn de meeste mensen sceptisch over dergelijke berichten, dat lijkt mij een gezonde grondhouding. Deze houding zouden wij echter ook meer moeten toepassen op de huidige maatschappij, er zijn namelijk vaker redenen om te twijfelen aan de zogenaamde geldende berichtgeving of zelfs kennis. (vroeger was de aarde tenslotte plat, dat wist men zeker)

  Datzelfde gaat op voor het “UFO onderwerp”, het is eenvoudig naïef te noemen om te stellen dat wij mensen het enige ‘intelligente’ leven in het universum zijn.

  Zelf heb ik wel eens het geluk gehad om een voorwerp te zien vliegen (nee geen drugs/alcohol…) dat vrij duidelijk niet voldeed aan “het geldende bekende”. Het betrof een grote schijf met aan de onderkant ringen die per ring in tegengestelde richting draaide ten opzichte van de naastgelegen ring. De schijf straalde iets uit dat ik alleen kan beschrijven als een veelkleurig wolkig lichtveld. Het was gaaf om te zien en totaal niet beangstigend!

  Anyway neem niets voor zoete koek aan, ook mijn woorden niet want dat betreft mijn waarheid en het is aan een ieder om vooral zelf te kiezen wat deze voor waar aanneemt.

 3. Hector

  Gewoon ruimtepuin, afval van een oude satelliet die opgegeven is en langzaam verbrandt in de atmosfeer. Niks aliens of ufo’s.

  • André Somers

   Ah! Blij dat Hector even langs komt om het mysterie op te lossen op basis van één fototje, waar de Chileense luchtmacht niet uit kwam.

   Heb je ook onderbouwing voor deze oplossing, of gok je ook maar wat?

   Het is “ongeïdentificeert”, en zoals terecht in het artikel staat betekent dat niet dat iemand betweert dat het om een vliegende schotel o.i.d. gaat. Als dat zo zou zijn, dan zou het per definitie geen UFO zijn. Zodra je weet wat het is, is het immers geen UFO meer.

   (in antwoord op Hector)
   • Hector

    Wat denk je zelf dat waarschijnlijker is?

    (in antwoord op André Somers)
    • André Somers

     Ik heb geen idee wat het is. Het is vooralsnog ongeïdentificeerd. UFO dus. Ik vroeg me gewoon af waar je stelligheid vandaan komt.

     (in antwoord op Hector)

Reacties niet toegestaan