Seks bepaalt of je geniet van je pensioen

Gepensioneerden met een actief seksleven voelen zich gelukkiger. Er blijkt zelfs een direct verband te zijn tussen het aantal keer dat 65-plussers seks hebben en hun tevredenheid met hun leven en huwelijk. Van de ouderen die minstens 1 keer per maand seks hadden noemde 60% zichzelf gelukkig tegenover 40% van degenen die al een jaar geen seks hadden. Alle deelnemers aan het onderzoek waren getrouwd. Het verband bleef significant, ook na controle voor factoren zoals leeftijd, geslacht, gezondheid en tevredenheid met de financiële situatie.

Uit eerder onderzoek bleek al dat vrouwen in de leeftijd van 60 tot 89 met een actief seksleven een betere kwaliteit van leven hadden en zich gelukkiger voelden. Ouderen zijn zelfs meer tevreden met hun uiterlijk en seksleven dan jongeren. Ongeveer 60% zegt dat hun seksleven hen meer voldoening geeft na hun 50e dan tussen hun 20e en 30e.

De resultaten van het onderzoek komen net nadat Jane Fonda haar jeugdige uitstraling toeschreef aan haar libido. De 73-jarige wijdde een hoofdstuk van haar autobiografie aan slaapkameradviezen voor ouderen en bekende ook testosteron te slikken om haar seksuele appetijt te behouden.

Bron(nen):   The Daily Telegraph