Voorspel de toekomst met Facebook en Twitter

Social Media als kristallen bol!
Voorspel aan de hand van 100-den miljoenen Tweets en posts op Facebook wanneer er een terreuraanslag aankomt. Of wat de uitslagen zullen zijn van verkiezingen of van grote sportwedstrijden. Nog leuker: Wat zijn aandelen over een week of maand waard? Met speciale software kun je trends ontdekken in het massale verkeer op Social Media. 

Neem terreuraanslagen. De FBI en CIA combineren op een slimme manier de gegevens van Social Media met alles wat ze zelf al weten: Afgeluisterde gesprekken, kaarten, documenten. De combinatie van al die info is een goudmijn voor geheim agenten.

Of de uitslag van verkiezingen. De miljoenen gebruikers van Social Media geven misschien een veel beter beeld dan de uitkomsten van een enquete onder 1000 of 1500 kiezers.
Is dit het einde van opiniepeilers?

Op een vergelijkbare manier voorspel je de uitslag van sportwedstrijden en de winnaars van Oscar-onderscheidingen.

Dat geldt ook voor de waarde van aandelen. Social Media zijn goede graadmeters voor  de stemming over bedrijven en dus over de waarde van aandelen.
De eerste resultaten van een "Twitter Fund" zijn hoopgevend, Behalve voor professionele financiele analisten. Hebben we die straks helemaal niet meer nodig?

Bron(nen):   TheWeek